Hoofddorpse Meerwinkel verkoopt ook online

Richard Walraven
Hoofddorp

Meerwinkel verkoopt sinds kort ook online (via marktplaats en haar facebookpagina) tweedehands artikelen. De Haarlemmermeerse kringloopwinkel hoopt op deze manier betere prijzen voor exclusieve producten te krijgen. Bovendien kan via het internet een veel breder publiek worden bereikt.

In de winkel aan de Daalmeerstraat in Hoofddorp verkoopt Meerwinkel al sinds 206 tweedehands artikelen. Sinds juni worden echter ook via marktplaats en via facebook bepaalde spullen aangeboden. Een groot succes volgens bedrijfsleider William Herrlinger. Direct is al besloten de proef voort te zetten.

Via internet bereikt Meerwinkel een ander en een breder publiek.

,,In de winkel komen over het algemeen mensen met een kleine portemonnee afkomstig uit de regio lekker even snuffelen. We hebben echter ook spullen die meer kunnen opbrengen dan die mensen kunnen en willen bieden. Via internet bereik je een veel breder publiek. Mensen die niet naar een winkel als de onze zouden gaan, mensen die in andere delen van het land wonen en mensen die naar specifieke producten op zoek zijn. Ook onze naamsbekendheid is enorm vergroot. We hebben in korte tijd al veel meer volgers op facebook gekregen’’, aldus Herrlinger.

Eigen broek

De verkoop via internet past goed in het streven van Meerwinkel om de eigen broek op te kunnen houden. De kringloopwinkel, die dertig mensen met een ’afstand tot de arbeidsmarkt’ aan een baan helpt, maakt weliswaar een maandomzet van circa 40.000 euro. ,,Maar dat is nog niet helemaal kostendekkend. We krijgen de begroting sluitend dankzij subsidies. Ons doel is om binnen een paar jaar zelfvoorzienend te zijn.’’

Meerwinkel is een organisatie die geen winstoogmerk heeft. Als er winst is, vloeit die via donaties (onlangs werd een bedrag van 2.500 euro geschonken aan de Voedselbank) terug naar de maatschappij. Met het weer in gebruik nemen van afgedankte spullen, heeft de organisatie ook een duurzame kant.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.