Zandvoort heeft na gelijkspel goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd

© Archieffoto

Rinus van der Lugt
Edam

De spelers van Zandvoort zullen zich komende zaterdag geen zand in de ogen moeten laten strooien. De formatie van trainer Laurens ten Heuvel heeft na het 1-1 gelijkspel zaterdag in Edam een goede uitgangspositie, maar de spelers moeten zich nog niet rijk rekenen.

Ook vorig seizoen - toen beide ploegen elkaar eveneens in de nacompetitie troffen - hadden de spelers van Zandvoort het gevoel dat promotie naar de tweede klasse nog binnen bereik was. Zandvoort werd toen echter vakkundig weggecounterd door de formatie van trainer Edwin Keizer.

Trainer Laurens ten Heuvel had geleerd van het vorige seizoen. ,,De opdracht was de organisatie intact te houden. Geen ruimte weggeven en zorgen dat zij niet konden counteren”, aldus Ten Heuvel. Tot zes minuten voor tijd voerden de spelers deze opdracht uitstekend uit. ,,Een klein foutje, geen goede omschakeling en dat kostte ons de zege”, analyseerde Ten Heuvel.

Voor EVC een meevaller, want de spelers hadden afgelopen dinsdag een slijtageslag tegen Monnickendam achter de rug en een groot aantal spelers liep in de tweede helft op hun laatste benen.

Zandvoort zal komend weekeinde dan ook een fittere selectie aantreffen dan zaterdag. Niet alleen de thuisploeg ook de bezoekers moesten roeien met de riemen die zij tot hun beschikking hadden. Ten Heuvel moest zelfs zo ver gaan dat hij Jeffrey Dekker en Nigel Berg - beide spelers hadden al enkele duels in het tweede gespeeld - bij de selectie moest halen. Dekker moest zelfs vanaf het beginsignaal meespelen, terwijl Berg een kwartier voor tijd zijn kunsten mocht tonen.

Aansluiten

In dergelijke ontmoetingen is het jammer dat Zandvoort geen beroep kan doen op de geblesseerde Maurice Moll. Deze speler heeft het vermogen als spits de bal goed vast te houden, zodat het middenveld kan aansluiten. Jesse de Haan en Boy Visser hebben deze kwaliteiten niet. ,,Dat was wel jammer”, constateerde Ten Heuvel ook. ,,Wij leden af en toe te snel balverlies.”

Gelukkig leverde dat geen gevaarlijke situaties op, omdat Zandvoort in de laatste linie uiterst geconcentreerd speelde. Milan Berck Beelenkamp voerde zijn leidersrol perfect uit, zette zijn medespelers op de juiste plek neer en was zelf ook niet te beroerd veel vuil werk op te knappen.

Dat ook de bezoekers - ondanks het veldoverwicht - niet veel kansen kregen kwam omdat de aanvoer naar de voorste linie af en toe zeer slordig was. EVC had besloten dat Ronald Kaales de opbouw mocht verzorgen.

Een goede beslissing want Kaales had de grootste moeite met de ruimte die hij kreeg. Werden de voorwaartsen wel goed aangespeeld, dan viel de zelfzuchtige houding van Jesse de Haan op. Deze speler probeerde van alle kanten het doel onder vuur te nemen, maar miste de precisie.

Alleen in de beginfase van de tweede helft kwam Zandvoort even onder druk te staan. Doelman Schmidt toonde echter zijn klasse door een schot van Jeffrey Veerman fraai te keren.

Leiding

Vijftien minuten voor tijd kwam Zandvoort - door goed voorbereidend werk van Patrick van der Oord die De Haan in staat stelde te scoren - aan de leiding. De buit leek binnen, totdat Jeffrey Schilder het op zijn heupen kreeg, twee man passeerde en fraai raak schoot: 1-1.

Zandvoort: Schmidt; Luiten, Kaales, Berck Beelenkamp, Koper (76. Rikkers); Van der Oord, Aardewerk, Kreuger; Dekker (73. Berg), Visser, De Haan.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen