Infoavonden over parkeervergunningen station Heemstede

Station Heemstede

Station Heemstede

Sjaak Smakman
heemstede

Omwonenden en winkeliers rond station Heemstede kunnen woensdagavond en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur terecht in de Montessori College aan de Boekenroodeweg om zich uitgebreid te laten informeren over het nieuwe parkeerbeleid dat de gemeente wil gaan invoeren in de wijken.

Uitgangspunt daarbij is dat de voorkeur van de bewoners leidend is bij de uiteindelijke keuze, verzekert het college daarbij. De eerste avond is speciaal voor bewoners aan Aerdenhoutse kant van het station, de tweede avond voor de wijken aan de andere kant.

De (kostbare) vervanging van de parkeerautomaten in de wijk is een mooie gelegenheid om te kijken of er wel betaald parkeren moet blijven in de wijken rondom het station. Veel automaten kosten namelijk meer dan ze opbrengen. Vandaar dat het college wil naar een systeem van parkeervergunningen. Maar als je daarvoor kiest, is de directe vervolgvraag voor welke dagen en welke tijden zo’n vergunning verplicht moet worden. De voorkeur van de bewoners zelf is daarbij leidend, verzekert het college.

Die voorkeur wordt later dit jaar gepeild via een enquête onder de bewoners, maar voorafgaand daaraan zijn er informatieavonden om uit te leggen wat de voorstellen inhouden en wat de voors en tegens van de diverse mogelijkheden zijn.

Dat de kwestie leeft, bewees een bespreking van de plannen in de commissie ruimte kort geleden, waar maar liefst tien insprekers kwamen opdagen.

Een vergunning of bezoekerspas gaat ongeveer 25 euro per jaar kosten. Het stelsel moet op 1 januari 2016 worden ingevoerd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.