’Echt meisje’ Teddy (21) is Miss Feestweek Vijfhuizen

Teddy Sleper deed als klein meisje al mee aan de Vijfhuizense feestweek.© Foto: United Photos/Toussaint Kluiters

Wessel Mekking
Vijfhuizen

Haar speciale feestweekjurk mag de Vijfhuizense Teddy Sleper nog niet laten zien. Die moet nog even geheim blijven. Poseren met haar kroontje mag Miss Feestweek 2017 wel.

Tijdens de vorige vijf edities was ze vooral achter de bar te vinden en anders deed ze met haar team ’Echte Meisjes’ wel mee aan de strijd om de Supercup. Tijdens de komende feestweek zal ze veel op het podium staan. Sleper (21) gaat heel wat prijzen uitreiken, weet ze nu al. ,,Het wordt een drukke week.’’

Als klein meisje deed ze al mee aan de feestweek. Sleper herinnert zich de Polderloop, waarbij ze door de blubber rende. Ze groeide op aan de andere kant van de Ringvaart, maar haar sociale leven speelde zich vooral af in Vijfhuizen. Op haar elfde verhuisde ze naar het dorp. ,,Maar ik ben hier al m’n hele leven.’’ Momenteel woont ze met haar vriend boven winkel ’t Biervat, midden in het dorp.

Toen ze werd gevraagd om de nieuwe Miss Feestweek te worden, hoefde ze niet lang na te denken. ,,Het is een eer.’’ In de Koperen Hemel werd officieel bekendgemaakt dat ze de nieuwe feestweekmiss is. Het was bekend terrein voor haar, ze werkte een paar jaar bij het Vijfhuizense restaurant. ,,Maar het was best spannend.’’ Van de nieuwe Miss Feestweek werden die dag talloze foto’s geschoten. ,,Wat gaat iedereen zeggen?’’, vroeg ze zich daarna af. Best spannend, vond ze dat. De dagen na de bekendmaking werd ze veel aangesproken in het dorp, alleen maar positief. ,,Zo leuk dat jij het bent geworden!’’, kreeg Sleper bijvoorbeeld te horen. Ook Vijfhuizenaren die ze niet direct herkende, spraken haar enthousiast aan.

Omdat ze Miss Feestweek is, mag ze maar aan één spel meedoen. De strijd om de Supercup leeft in Vijfhuizen. ,,Het is iets van het hele dorp’’, weet Sleper. Waar het tijdens andere feestweken in Haarlemmermeer ook draait om de artiesten, lijken in Vijfhuizen de spelen en de bijbehorende Supercup het belangrijkste. De teams maken elkaar al weken van tevoren gek. Ook de vrouwen doen daar aan mee, zo blijkt. Slepers team zal ook strijden tegen dat van haar moeder. Ook de jongere generatie sluit zich aan de bij de feestweekteams, is de nieuwe miss opgevallen. Dat de feestweekkoorts zo hoog oploopt, begrijpt buiten Vijfhuizen niet iedereen. Dat merkt Sleper als ze op haar werk bij lunchroom De Nieuwe Baron in hartje Haarlem vertelt over het evenement.

Team ’Echte Meisjes’ won in 2013 de Supercup, vertelt Sleper. Sinds ze mee mag doen aan de spelen, maakt ze deel uit van dit team. Grote kans dat de meiden nog gaan bootcampen om ’in shape’ te raken voor de strijd om de cup.

Rob de Wilde maakte een schilderij van Sleper, dat ze nog niet heeft gezien. ,,Ik ben superbenieuwd.’’ Dat De Wilde zo’n kunstwerk van de miss maakt, is inmiddels traditie. Het schilderij, dat nog officieel wordt onthuld, krijgt een ereplaats in de feesttent. Ook is de afbeelding te zien bij de drukste entree van het dorp.

Sleper hoopt voor de feestweek klaar te zijn met haar studie Media en Entertainment Management. ,,Dat zou helemaal geweldig zijn.’’ Ze ambieert een loopbaan in de evenementenwereld. Wat de Vijfhuizense precies wil gaan doen, weet ze nog niet, dat ligt ook aan de markt. Eerst een week Miss Feestweek zijn, daarna ziet ze wel verder.

De feestweek, die dit jaar China als thema heeft, duurt van zaterdag 2 tot en met zondag 10 september.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.