Taekwondoka Zohri niet naar Spelen

Hein ten Berge
Istanbul

Rafik Zohri heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Haarlemse taekwondoka verloor al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi in Istanbul.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de Spelen had Zohri tijdens het OKT de finale moeten halen. De Haarlemmer bleef ver verwijderd van die klassering. Al in de eerste ronde ging het mis voor Zohri. Boris Ruiz, afkomstig uit Andorra, bleek bij de eerste partij van het toernooi een onneembare horde. Zohri verloor met 3-5 van de aanvoerder van de nationale ploeg van Andorra waardoor het OKT voor de Haarlemmer in mineur eindigde.

Een tweede kans om zich te plaatsen voor de Spelen krijgt Zohri niet. Daarmee ligt de olympische droom van de 32-jarige taekwondoka aan diggelen. Zohri liep al twee keer eerder plaatsing voor de Spelen mis. In 2008 gooide een kruisbandblessure roet in het eten en vier jaar later werd hij niet geselecteerd voor de plaatsingswedstrijden.

Reshmie Oogink kan zich wel gaan voorbereiden op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De Almelose taekwondoka slaagde er in december niet in zich via de Grand Prix in Mexico te plaatsen, in Istanbul lukte het wel. Oogink bereikte in de Turkse metropool de finale in de klasse boven 67 kilogram en veroverde daarmee een olympische quotumplaats.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen