Redder van baby uit Spaarne eindelijk zelf boven water

Adrie Commandeur bedacht zich geen moment. Foto Rick Taekema

Rick Taekema
Haarlem

De 61-jarige kroegbaas van café Out of the Blues liep woensdag rond 16:30 uur ter hoogte van de Melkbrug langs het Spaarne en hoorde plotseling gekrijs. ,,Ik zag een vrouw met een klein kind staan. Ze riep: 'Help, m'n kind!' En wees naar het Spaarne.''

Commandeur dacht eerst dat er niet zoveel aan de hand was. ,,Het klonk ernstiger dan wat ik zag. Die vrouw stond namelijk met een huilend kind naast zich. Ik dacht dat daar iets mee aan de hand was. Maar omdat ze naar het water wees, ben ik eropaf gerend. Toen zag ik die kinderwagen met baby en al in het Spaarne liggen.''

De wagen was blijkbaar het water ingerold en Adrie bedacht zich geen moment. Hij liet zich langs het trappetje aan de kade naar beneden zakken. Uiteindelijk wist hij het kindje uit het water te vissen en veilig te herenigen met haar moeder.

De baby is uit voorzorg ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis bij haar ouders. Volgens een politiewoordvoerder maakt ze het goed.

Lees in de krant van morgen een interview met de kersverse held.

Valse held

Eerder op de dag meldde een jongen zich onder de naam Björn de Jong zich als redder bij RTV N-H. De politie heeft echter bevestigd dat de enige echte redder Adrie Commandeur is. Björn de Jong blijkt dus een grappenmaker te zijn, die met de eer wilde strijken.

Zie http://bit.ly/1bqjWBZ

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.