Liefs

Rob van Vuure

Joke Bembom uit Hilversum houdt al jaren een dagboek bij, maar geen gewoon dagboek. Een diary. Een diary in de vorm van een tijdschrift. En in dat tijdschrift (124 pag.) heet ze Daphne. Bekt beter.

Daphne’s Diary (DD) ligt acht keer per jaar in de winkel, nu al vier jaar achtereen. En niet alleen in Nederland, DD verschijnt in 17 landen in vier talen, tot Hongkong aan toe. Veel producties in het blad eindigen met ’Liefs Daphne’. Voorin het blad staat: ’Deze Daphne’s Diary is van…’ Met ruimte om je naam in te vullen.

Waar DD over gaat? Ik citeer uit het voorwoord. ’Ik ben Daphne, getrouwd met Rob. Samen hebben we twee kinderen: Anne en Bram. Ook thuis: de bruine labrador Meneer Beer en een eigenwijze Tante Poes. Ik hou van knutselen en fotograferen en shoppen, van tuinieren en koken en reizen. En ik ben altijd met mijn interieur bezig’.

Lieve dingen

Dus waar gaat DD logischerwijze over? Je bent een dagboek of je bent het niet, dus DD zit barstensvol knutselen en shoppen, tuinieren en koken en reizen. En interieur. Een greep: ’Feestelijke hapjes’, ’Warme winterdrankjes’, ’De natuur van papier’, ’Pavlova met frambozen’. Nog een zin uit het voorwoord van Daphne: ’Elke avond schrijf ik voordat ik ga slapen. Zo’n vier jaar geleden kwam ik op het idee om van mijn belevenissen een soort tijdschrift te maken, met vooral veel lieve dingen’.

Wendy

Daphne, dat is gelukt. Ongelooflijk veel, ongelooflijk veel erg lieve dingen, héél erg lieve dingen. En alles lieflijk vormgegeven, ontzettend lieflijk vormgegeven. Veel roze. En alles in een lief handgeschreven lettertje, in een ontzettend lief handgeschreven lettertje, ook de bekopping boven de producties. In ieder geval kun je zeggen: DD is eenduidig, DD heeft karakter, DD heeft overal in elke uithoek van het blad hetzelfde dna. Het dna van Daphne, het dna van enthousiaste Joke Bembom uit ’t Gooi.

Daphnes Diary doet qua uiterlijk aan het blad Wendy denken, maar overtreft het in liefheid en positivisme. Daphnes Diary doet vooral aan het succesblad FLOW denken. Ook in DD veel losse kaartjes, veel mooie etiketten die je kunt stansen, recepten die je kunt uitscheuren. Ook labels en stickers en andere vormen van papier. Vier het papier! Koop DD en je bent voorlopig niet uitgeknutseld, net als grote zussen Flow en Wendy vaart het blad mee op de veilige kneuterige thuistrend.

Er is ook een Daphnes Diary-jaaragenda en uiteraard een site, alles in DD-sfeer. Alleen maar interieur en knutselknutsel in DD, op rand van te zoet en tut? Nee, op pagina 113 raak je ontroerd door dochter Anne. Lang verhaal, iets met dakloze, handgeschreven en in stijl ondertekend: ’Liefs Daphne’. Volgende week alweer een nieuwe Diary in de winkel, in New York, in Parijs en in Leiderdorp.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.