Studio 5 in Floriande doet voor het eerst mee aan Iktoon

Jongeren maken vaak gebruik van de opnamestudio bij jongerencentrum Studio 5.© Foto Roanna Braam

Marjolein Vos
Hoofddorp

Nieuwe leeftijdsgenoten leren kennen, karaoke zingen en je eigen nummer opnemen in de studio. Het evenement Open Mic belooft een knusse en inspirerende samenkomst te worden. Jongeren krijgen bij Studio 5 de kans om zich op muzikaal gebied te ontwikkelen.

Jongerencentrum Studio 5 richt zich op jongeren van 10 tot en met 21 jaar. ,,Samen met jongeren organiseren wij verschillende activiteiten, zodat zij hun talenten kunnen ontplooien”, vertelt Bram Spaans, sociaal beheerder bij Stichting Maatvast in Studio 5. ,,We zijn het afgelopen jaar goed bezig. Het wordt steeds gezelliger, leuker en drukker in Studio 5. Er gebeurt sinds langere tijd eindelijk weer veel in het jongerencentrum.”

Voor het eerst doet Studio 5 mee met Iktoon. ,,Ik vind het belangrijk om juist de samenwerking aan te gaan met de organisatie, omdat we allebei bezig zijn met een stukje kunst, cultuur en ontwikkeling in de regio.” Op maandag-, woensdag- en vrijdagavond is er altijd inloop bij Studio 5 en op donderdag wordt er een meidenavond gehouden. Tijdens de inloop kunnen de jongeren gebruik maken van Playstation, tafeltennistafel, voetbaltafel en de opnamestudio. ,,In de studio kunnen de jongeren muziek opnemen en dus hun eigen teksten en zang opnemen. Vervolgens kunnen deze bewerkt worden.”

Karaoke

Rond deze opnamestudio is het evenement Open Mic ontstaan voor Iktoon. ,,We willen jongeren op een laagdrempelige manier hun kwaliteiten laten ontdekken en een gezellige omgeving geven. De jongeren kunnen lekker meezingen met de karaoke en krijgen de ruimte om hun eigen muziek op te nemen in de studio. Er zijn vrijwilligers en jongeren aanwezig die helpen met het bewerken van de opnames”, aldus Spaans. ,,Wat ik belangrijk vind, is dat de jongeren het evenement zelf organiseren en regelen. Daarnaast kunnen ze ook veel van elkaar leren.”

Ontwikkeling staat centraal in jongerencentrum Studio 5. ,,We organiseren geregeld verschillende workshops, vaak gericht op muziek, maar we kijken ook naar de behoeftes van de jongeren. Voor de jongere doelgroep genaamd tieners zijn we bezig met het organiseren van toernooitjes. Zo hadden we vorige week nog een waterballonnengevecht. Maar ook kunnen de tieners binnenkort zelf een pet pimpen en hebben we regelmatig disco’s waaronder de Frizza die druk bezocht wordt door de 10- tot 12-jarige.”

Nu het zo goed gaat met het jongerencentrum wil Spaans ook zeker meer gaan samenwerken met Iktoon. ,,Wij zorgen ervoor dat de jongeren op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met nieuwe hobby’s. Mochten ze het leuk vinden, dan kunnen we hen ook cursussen of opleidingen aanbieden. Ons doel is echt dat jongeren hun talenten leren herkennen, ontwikkelen en erkennen.”

Muziek opnemen

De open mic met karaoke en de mogelijkheid tot het opnemen van je eigen muziek vindt vrijdagavond plaats van 19 tot 22 uur in jongerencentrum Studio 5 aan de Waddenweg 3 te Hoofddorp.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.