Hyperactieve test van je reflexen

Peter Lodewijks

Waarschijnlijk hebben de meesten er ooit wel van gehoord: indie-games. Dat zijn spellen gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars die het moeten doen met een minimaal budget en die meestal maar een handvol mensen in dienst hebben.

Het zijn vaak ook de creatiefste en meest artistieke games. Veel origineler en kunstzinniger dan een ’Velocity 2x’ (dat alleen via PSN te downloaden is en voor PSN Plus-leden deze maand zelfs gratis is) krijg je ze bijvoorbeeld niet. Het is een hyperactieve topdown shooter/puzzelgame/platformgame met een klassieke stijl.

De topdown schietactie doet denken aan een spel als ’Space Commander’. De platform- en puzzelelementen zijn duidelijk geïnspireerd door de ’Sonic’ en ’Metroid’ games. De bedoeling van het spel is simpel: steeds zo snel mogelijk een level uitspelen. Niet voor niets betekent ’Velocity’ in het Nederlands snelheid.

Dat doe je al rennend, springend, schietend, glijdend en teleporterend in een 2d-omgeving met een blonde vrouw en schietend, teleporterend, gas gevend en totaal gedesoriënteerd in een ruimteschip. Hoe sneller je een leven voltooit, hoe meer punten je krijgt.

’Velocity 2X’ zet je hersenactiviteit op het maximum. De game test je reflexen en vooral je psychomotorische vaardigheden. De kunst is dat je in een fractie van een seconde precies weet welke handeling je moet uitvoeren. Dat je als het ware geestelijk één wordt met de game. Verslavend, uitdagend, ietsjes repetitief, maar toch vooral geniaal. Als epilepsie een game zou zijn, dan zou het de vorm hebben van ’Velocity 2X’.

Game van de week

Velocity 2x (Futurlab), platform: PS4 (ook PS Vita), 4 sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.