FGH Bank verkoopt Brinkmannpassage

Sjaak Smakman
haarlem

De FGH Bank heeft de voormalige Brinkmannpassage aan de Grote Markt verkocht. Min of meer aan zichzelf, want de nieuwe eigenaar is een bv die is gelieerd aan de FGH Bank. Op een later moment wil de bank het winkelgedeelte van de Brinkmann weer doorverkopen.

De bank heeft voor deze toegestane constructie gekozen omdat bij de veiling van het winkelgedeelte bijna twee weken geleden door externe marktpartijen te weinig werd geboden. De FGH Bank koos er toen voor om het vastgoed te laten kopen door een aan de bank gelieerde bv voor 28,9 miljoen euro.

De bank is niet van plan om nu zelf de ontwikkeling van het grotendeels leegstaande winkelcomplex ter hand te nemen, laat een woordvoerder weten. Ook al is de FGH Bank onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep, een van de grootste vastgoedondernemingen in Europa. De bank wacht op een geschikter moment om het nieuw verworven bezit alsnog aan een andere partij te verkopen.

De bank zegt ook geen belangstelling te hebben voor de bovengelegen kantoorverdiepingen van het Brinkmanncomplex. Die zijn nog in eigendom van de gemeente, maar die wil daar van af. Het winkelgedeelte werd geveild omdat de vorige eigenaar Lips Capital Groep zijn verplichtingen aan de FGH Bank niet meer nakwam.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.