Oud-burgemeester Bloemendaal enige getuige op proces Marielys Roos

Ruud Nederveen
© United Photos/Toussaint Kluiters
Amsterdam

Ruud Nederveen, oud-burgemeester van Bloemendaal, is de enige getuige die Marielys Roos, raadslid van Hart voor Bloemendaal, mag oproepen bij het Hof in Amsterdam. Roos had gevraagd om zeventien getuigen te horen tijdens de behandeling van haar hoger beroep bij het Hof.

Marielys Roos is vorig jaar veroordeeld. Ze heeft 60 uur taakstraf of 30 dagen cel gekregen voor het publiceren in december 2014 van geheim verklaarde stukken uit het Slewe-dossier, de correspondentie tussen de familie Slewe en de gemeente Bloemendaal.

(Lees hier: Bloemendaals raadslid Marielys Roos: ’Dit is een heksenjacht’)

Dat Ruud Nederveen, de man die haar heeft aangegeven wegens het schenden van de geheimhoudingsplicht, als enige mag getuigen vindt Roos vreemd.

,, Maar het is goed dat Nederveen in ieder geval wordt gehoord, want hij heeft een valse aangifte gedaan en ik heb twee hoogleraren die dat kunnen bewijzen. Helaas mogen die niet getuigen. Waarom die zijn afgewezen door het Hof is mij een raadsel. Ik ga me nog beraden met mijn advocaat, want ik ben het er niet mee eens dat alleen Nederveen mag verschijnen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.