Oma's met kleinkinderen hoeven zich geen zorgen te maken

Leontien van Engelen
haarlem

Ook Leiden kent een soortgelijk verbod op het voeren van meeuwen in de apv, maar er is nog nooit iemand voor veroordeeld.

Onder het kopje 'Storend voederen van dieren' moet het artikel in de apv komen. Er kan worden opgetreden als er door het voeren onveilige situaties ontstaan, er door de frequente aanwezigheid van de dieren problemen ontstaan door de uitwerpselen (stank en gladheid), de dieren ook 's nachts op of bij voerplaatsen aanwezig zijn en geluidsoverlast veroorzaken, andere dieren zoals ratten worden aangetrokken of er gezondheidsproblemen ontstaan.

De vraag is overigens wel of er in Haarlem ook wordt gehandhaafd, geeft CDA-fractievoorzitter Merijn Snoek toe. Oma's met kleinkinderen die de eendjes voeren, hoeven zich volgens Snoek geen zorgen te maken dat ze kans lopen te worden opgepakt. ,,We geven het college een mogelijkheid om in te grijpen bij grote overlast'', zegt hij. ,,Maar als blijkt dat er in Schalkwijk eten over balkons wordt gegooid, dan mag er wel worden opgetreden'', vindt Snoek. ,,Dat eten kan ook aan dieren worden gevoederd.'' Hij reageert daarmee op een uitspraak van meeuwendeskundige Cottaar die zegt dat moslims geen eten mogen weggooien en het dan maar op deze wijze doen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.