Beatrixschool gaat weg uit Zandvoort

Beatrixschool gaat weg uit Zandvoort. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Zandvoort
zandvoort

Basisschool de Beatrixschool sluit per 1 augustus volgend jaar. De school telt steeds minder leerlingen en daardoor heeft deze volgens de directie geen toekomst meer.

Dit laat Salomo, het schoolbestuur waar de Beatrixschool deel van uitmaakt, in een persverklaring weten. De leerlingen en ouders zijn dinsdag ingelicht.De Beatrixschool is een van de drie basisscholen in gebouw De Golf in Zandvoort-Noord.

De school heeft te maken met een teruglopend aantal leerlingen. Zaten er tien jaar geleden ruim 200 kinderen op de school, telt de basisschool nu minder dan tachtig leerlingen. Dit heeft als gevolg dat steeds meer klassen moeten worden samengevoegd en dat er steeds minder leraren kunnen werken.

Volgens het schoolbestuur heeft dit teruglopend aantal met Zandvoort. De badplaats telt te veel basisscholen ten opzichte van het aantal schoolgaande kinderen. Het schoolbestuur heeft besloten om er pas volgend schooljaar mee te stoppen, zodat ouders rustig de tijd hebben om een andere school voor hun kinderen uit te zoeken. De gewenste schoolkeuze mag binnenkort al kenbaar gemaakt worden.

Meer nieuws uit Haarlem

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.