Hoofdvaartkerk wordt nu echt horeca

Redacteur Haarlemmermeer
hoofddorp

Het gaat nu echt gebeuren: de Hoofdvaartkerk wordt omgebouwd tot horecagelegenheid. In de oudste kerk van de polder komt een restaurant annex proeflokaal.

Zaterdag is de sleutel tijdens een afscheidsdienst symbolisch overhandigd aan de nieuwe eigenaar, Stephan Bosma. Vrijdag wordt de verkoop officieel bij de notaris. Dan zullen alle vergunningen onherroepelijk zijn en kan de nieuwe eigenaar zijn droom gaan verwezenlijken. Sleutelwoord is beleving, zowel wat gebouw als wat eten en drinken betreft. Het eten wordt ’eerlijk en vers’. En wie het restaurant bezoekt, kan ook zien hoe het wordt bereid in de open keuken.Het restaurant komt op de eerste etage, op de gaanderij. Nu zit er alleen zo’n doorlopend houten balkon aan de kant van de begraafplaats. Om ruimte te vinden voor zo’n tachtig eters, wordt die in dezelfde stijl doorgetrokken langs de achterkant, waar ook de doorkijk komt naar de keuken.Ook de noordkant krijgt, net als vroeger, een soort van gaanderij. Hier wordt jenever gestookt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.