Op het verkeerde been door Jumbo

Henk Geist
Haarlem

Hè? Een Jumbo op de Grote Markt, in het leegstaande Brinkmanncomplex en nog de grootste van Nederland ook? Nee dus, het gaat slechts om een reclamestunt van deze supermarktketen. In meerdere steden in Nederland werd op deze manier verwarring gezaaid.

De gemeente reageert verbaasd, er zijn geen plannen bekend voor de Brinkmann. Eigenaar Lips Capital Groep verkeert in faillissement, de FGH Bank gaat het gebouw nu veilen. Er is dus nog geen nieuwe eigenaar die de stad kan verrassen met een Jumbo. De franchisenemer van de Jumbo in Schalkwijk weet nergens van.

Bij het Jumbo hoofdkwartier in Brabant wel. Om het spannend te houden blijft de woordvoerder evenwel erg vaag. ,,Jumbo Supermarkten opent binnenkort de deuren van de grootste Jumbo winkel van Nederland en zegt dan ‘Hallo Haarlem!’ Meer informatie over de opening van deze supermarkt volgt spoedig.’’ Vermoedelijk volgt er geen tweede vestiging in Haarlem, maar wil de keten zo haar internetwinkel onder de aandacht brengen. Het bord stond er zonder vergunning en is in de loop van de middag door de gemeente verwijderd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.