Adoptierotonde IJweg is ’rommeltje’

Richard Walraven
Hoofddorp

Het adopteren van rotondes door bedrijven is niet altijd een succes. Volgens ChristenUnie/SGP-raadslid Van Bezooijen is de adoptierotonde bij de kruising IJweg-Lisserweg een ’rommeltje’.

Het adopteren van rotondes (dat is op ruim twintig plekken in Haarlemmermeer mogelijk) houdt in dat bedrijven de rotonde inrichten (met groen) en dat ook onderhouden. Als tegenprestatie mogen de bedrijven reclameborden plaatsen op de rotonde.

Volgens Van Bezooijen is de rotonde op de IJweg-Lisserweg nabij Lisserbroek echter anti-reclame voor de gemeente Haarlemmermeer. Hij wilde daarom tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraadsvergadering donderdagavond van wethouder Marjolein Steffens weten of de gemeente van de situatie op de hoogte is en of er nog maatregelen tegen worden genomen.

De wethouder liet weten dat er inderdaad problemen zijn met een adoptierotonde in Haarlemmermeer, maar dat ze niet zeker wist of het de rotonde bij de IJweg betreft. ,,Maar in dit geval nemen we rotonde terug van het bedrijf en geven we het aan een andere kandidaat ter adoptie.’’

De wethouder beloofde Van Bezooijen uit te zoeken of die zaak de rotonde aan de IJweg betreft of dat het een ander probleemgeval betreft. Vrijdag kon de gemeente Haarlemmermeer echter nog geen uitsluitsel geven.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.