Zes auto's in beslag genomen in Hoofddorp

Verkeerscontrole Hoofddorp. Foto Eric van Lieshout

Fokke Zaagsma
Hoofddorp

Bij een grote verkeerscontrole in Hoofddorp zijn donderdagmiddag zes auto's in beslag genomen. Dat maakten de politie en de belastingdienst vrijdagochtend bekend. Ze hielden controleerden samen op twee locaties.

De eerste controle werd donderdagmiddag gehouden op het parkeerterrein van het sportcomplex Willem Alexander. Op de Drie Merenweg stond een auto van de belastingdienst met apparatuur om automatisch kentekens te scannen.

Motorrijders van de politie plukten automobilisten uit het verkeer en escorteerden ze naar de controlelocatie.

's Avonds werd de controle verplaatst naar een parkeerplaats op de Bosweg. Op de Weg om de Noord stonden twee auto's met kentekenscanners: één van de politie en één van de belastingdienst. Ook hier werden de automobilisten door motorrijders uit het verkeer gehaald.

In totaal werden 142 voertuigen gecontroleerd. Zes auto's werden in beslag genomen omdat er nog een belastingschuld openstond.

De belastingdienst inde 13.701 euro.

Twee personen werden gezocht omdat ze nog een boete moesten betalen. Een iemand kreeg te horen dat hij een boete moest betalen.

Er werden tien proces-verbalen uitgereikt voor overtredingen als bellen met telefoon in de hand, niet dragen van de autogordel, slechte banden en geen rijbewijs en kentekenpapieren bij zich hebben.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.