Hoop gloort voor Behoud Houtmanpad

Annemieke Windt
Haarlem

Haarlem – De deur staat op een kier te staan voor de voorstanders van het behoud van het Houtmanpad. Wethouder Rob van Doorn (GroenLinks) zei nadat hij 2380 handtekeningen in ontvangst had genomen, dat de gemeenteraad waarschijnlijk nog diep over het onderwerp gaat nadenken. ,,Zij nemen uiteindelijk de beslissing, dus het is niet zo dat alles al vast ligt.”

,,Er lijkt nu eindelijk wat schot in de zaak te komen”, reageert Peter Vonck, voorzitter van de stichting Behoud het Houtmanpad blij op de woorden van de wethouder. Een groep van honderd belangstellenden liep zaterdagmiddag van het begin van het Houtmanpad naar de basisschool Focus aan het eind. Een wandeling van een halve kilometer met bij het eindpunt wethouder Van Doorn die klaarstond om de petitie in ontvangst te nemen.

Tegenstanders van de aanleg van een breder fietspad in plaats van het schelpenpad vinden dat de gemeente de belangrijke natuurlijke en recreatieve waarde van het pad uit het oog verliest. ,,Er verdwijnen veel bomen als de plannen doorgaan”, zegt Titi des Bouvrie van de Haarlemse bomenwacht. ,,Niet alleen de bomen met dikke stammen, maar ook de elzen die nu zo mooi over het water hangen.

De gemeente maakt kans op geld van de provincie als de raad besluit het pad toch aan te leggen. Ruim 2,4 miljoen voor een paar honderd meter fietspad. ,,Van dat geld kunnen we andere dingen doen”, zegt raadslid Wybren van Haga van de VVD.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.