Hallo? Mijn ruimteschip is gecrasht

Peter Lodewijks

’Hallo? Werkt dat ding hier? Kan iemand lezen wat ik schrijf? Mijn ruimteschip is gecrasht. Op een planeet … en ik heb geen flauw idee waar ik ben.’ Dat is het begin van Lifeline, een interactief boek voor je smartphone.

Nou ja, boek … het is eigenlijk meer een gesprek (in het Engels) met Taylor, wetenschapsstudent op het ruimteschip Varia. Dat schip is dus net gecrasht en Taylor stuurt je sms-achtige berichten.

Hierin beschrijft hij wat hij allemaal tegenkomt op deze vreemde maan. Het interactieve gedeelte zijn jouw antwoorden die het verhaal beïnvloeden. Stuur je hem naar het wrak van zijn ruimteschip, dan is hij daadwerkelijk een paar uurtjes onderweg. Als je weer moet reageren, dan krijg je een notificatie.

Hierdoor kun je Lifeline prima even tussendoor starten om Taylors vragen te beantwoorden, die vaak even een Google-zoekopdracht vereisen. Afhankelijk van de antwoorden die je kiest kan het verhaal meerdere dagen duren. Daarna kun je nog alle verschillende eindes ontdekken. Als je van boeken houdt, of van meeslepende verhalen, dan is Lifeline een echte aanrader.

App v/d Week

Lifeline, universeel, €2,99, 4 sterren

De app v/d week komt tot stand in samenwerking met icreatemagazine.nl en android-magazine.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.