’Martinair ziet nog brood in vrachttak KLM’

Foto ANP

Foto ANP

Leander Mascini
Schiphol

De ondernemingsraad en de directie van vrachtmaatschappij Martinair werken aan een plan voor een doorstart van de vrachttak van Air France-KLM. Martinair, zelf onderdeel van de vrachtdivisie van de Frans-Nederlandse holding, denkt dat de verlieslijdende tak wel degelijk bestaansrecht heeft. Dat schrijft Het Financieele Dagblad maandag.

Om de vrachttak weer winstgevend en concurrerender te maken, moet er geïnvesteerd worden in een nieuwe, zuinigere vloot van meer dan twaalf toestellen, vindt Martinair. Op dit moment zijn dat er negen.

De vrachtdivisie van Air France-KLM leed vorig kwartaal een verlies van 45 miljoen euro, door toegenomen concurrentie op de wereldmarkt. Het bestuur van Air France-KLM beslist begin volgende maand over de divisie, maar wil waarschijnlijk verder inkrimpen in plaats van te investeren.

De directie van Martinair bevestigde aan het FD dat de ondernemingsraad een plan heeft ingediend, maar laat ook weten dat alle opties nog op tafel liggen. De raad zelf wil niets zeggen, omdat de gesprekken nog bezig zijn.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.