In Noorwegen vermiste Nederlanders gevonden

Vrijwilligers van een Noorse reddingseenheid en medewerkers van het Rode Kruis.© EPA

Frank Van Der Molen
Haarlem

De vermiste wandelaars in Noorwegen zijn vrijdagmiddag gevonden door reddingswerkers. Dat meldt de Noorse politie. Ze waren in goede conditie.

De groep stuurde vrijdagochtend een noodoproep vanuit Grotli, ongeveer 300 kilometer ten noordwesten van Oslo. Het weer was erg slecht, met sneeuw en harde wind. De politie probeerde telefonisch contact te zoeken met de Nederlanders, maar de mobiele dekking in het gebied is beperkt.

Het gaat om een groep (tussen de 25 en 40 jaar oud) die al sinds 21 februari op sneeuwschoenen van berghut tot berghut aan het trekken is. De reis was georganiseerd door natuurreisbureau Nivon.

Onder de wandelaars is mogelijk een Haarlemse vrouw. Het gaat om iemand die volgens een social media profiel als gids voor Spring Reizen werkt. Dat is het bureau dat de reis organiseerde. De vrouw blogt over haar huidige reis in Noorwegen en postte donderdag voor het laatst iets op haar diverse social media kanalen over de trip. Op haar Instagram-pagina vroeg een bezorgd iemand naar haar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.