’Plan voor doorstart Hoofddorps sportcentrum’

Het Spectrum in 2010. Archieffoto

Bart Boele
Hoofddorp

Sportecentrum Het Spectrum in Hoofddorp ligt politiek gevoelig. De VVD heeft steeds gezegd dat het zwembadgedeelte van dit sportcentrum in Toolenburg moet sluiten zodra het Koning Willem Alexander-sportcentrum in Floriande werd geopend. HAP heeft echter consequent gestreden voor behoud van Het Spectrum. Volgens wethouder Steffens is er echter nu een plan voor een doorstart.

Welke ondernemer zich inzet voor een nieuwe toekomst van Het Spectrum zegt wethouder Steffens er niet bij.

Nu de twee partijen met D66 en PvdA een coalitieakkoord hebben bereikt, blijft het zwembadgedeelte van Het Spectrum nog tot 1 oktober dit jaar bestaan. Ondernemers kunnen tot die tijd een (overname)plan indienen. ,,Wij geven ondernemers de gelegenheid om met een plan te komen in de hoop dat de maatschappelijke functie van Het Spectrum blijft bestaan’’, zegt Steffens.

CDA-leider Mariette Sedee en haar Forza-collega Paul Meijer vinden dat de extra tijd die B en W nu aan Het Spectrum geven opvallend, omdat de VVD steeds heeft gezegd dat het zwembad moet sluiten. Steffens ziet niettemin mogelijkheden: ,,Vanaf 2007 hebben we geprobeerd het zwembad open te houden. Nu zetten we ons in voor het behoud van de maatschappelijke functie van Het Spectrum.’’

Niet duidelijk

Wat er met die maatschappelijke functie wordt bedoeld, is niet duidelijk. Het sportgedeelte van Het Spectrum blijft bestaan, omdat middelbare school KSH daar op is aangewezen. Als een particulier ondernemer het zwembadgedeelte voortzet, op welke manier dan ook, is Het Spectrum een concurrent voor het nieuwe KWA-zwembad en dat is niet de bedoeling.

Sedee sprak VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers daarop aan. ,,De VVD heeft altijd gezegd dat een tweede zwembad teveel concurrentie is voor het nieuwe zwembad.’’ Uit Kuipers reactie blijkt dat het uitstel tot oktober een geste is geweest richting HAP: ,,Ik verwacht geen ondernemer die Het Spectrum wil voortzetten. Ik verwacht dat de gemeente met een andere bestemming voor het sportcomplex gaat komen.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.