'Schadevergoeding vanwege nieuwe coffeeshop Hoofddorp'

Wessel Mekking
hoofddorp

Een groep tegenstanders gaat een schadevergoeding eisen als aan de Hoofddorpse Graftermeerstraat daadwerkelijk een coffeeshop komt. Dat kondigt advocaat Dirk Giltay Veth aan namens zijn vijf cliënten.

Mocht De Groene Gaper de deuren openen, dan vrezen zij dat hun vastgoed in waarde zal dalen. Ook denken ze dat ze parkeergelegenheid verliezen en er permanente overlast ontstaat. Alle reden om een nadeelcompensatie te claimen, aldus hun raadsman Giltay Veth.

Maar de Vennepse advocaat heeft goede hoop dat de coffeeshop uiteindelijk niet wordt toegestaan. Tegenstanders hebben een rechtszaak aangespannen om de komst van De Groene Gaper naar bedrijventerrein Hoofddorp-Noord te voorkomen. Met een kort geding wil Giltay Veth schorsing van de vergunning afdwingen.

De zitting is van donderdag verplaatst naar vrijdag, om 9.30 uur. Wijkraad Hoofddorp-Noord roept bewoners op om de rechtszaak bij te wonen en zo te laten blijken dat de buurt tegen de komst van de coffeeshop is. De bewonersorganisatie had zelf geen geld om een kort geding aan te spannen. Wel voerde ze actie tegen de coffeeshop.

Na het kort geding volgt een bodemprocedure tegen de vergunningverlening voor De Groene Gaper. Giltay Veth hoopt dat de vergunning uiteindelijk wordt vernietigd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.