Adamas Inloophuis trekt meer bezoek van buiten polder

Richard Walraven
Nieuw-Vennep

Adamas Inloophuis trekt steeds meer bezoekers van buiten de gemeente naar Nieuw-Vennep. In 2016 was ruim veertig procent van de bezoekers afkomstig van buiten Haarlemmermeer. Een toename van vier procent.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Adamas Inloophuis over het afgelopen jaar. Dat er meer bezoekers van verder weg komen naar Adamas is volgens de coördinatoren van het inloophuis een gevolg van de steeds grote naamsbekendheid.

Bij Adamas kunnen mensen terecht voor ondersteuning als ze kanker hebben of als ze vrienden of familie hebben die aan de ziekte lijden of hebben geleden.

Het aantal bezoekers aan Adamas in Nieuw-Vennep schommelt overigens al enkele jaren rond de 7.000. Dat zijn er gemiddeld 31 per dag.

In 2016 was er zelfs een minieme daling te zien. Het aantal ’contactmomenten’ in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, waar Adamas een ’nevenvestiging’ heeft, stijgt echter sinds de opening explosief. Afgelopen jaar waren het er ruim 6.500.

Adamas verklaart de toename door de fusie van de ziekenhuizen in Haarlem en Hoofddorp, waardoor er veel meer patiënten zijn. Bovendien weten specialisten de vrijwilligers van Adamas steeds beter te vinden.

Van de bezoekers van het Inloophuis in Nieuw-Vennep is 57 procent afkomstig uit Haarlemmermeer.

Twintig procent komt uit de Bollenstreek-gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. De overige 23 procent (circa 1.600 bezoekers) woont in Haarlem, Heeemstede, Noordwijkerhout, Bennebroek, Kaag en Braasem, Oude-Wetering en Nieuwkoop.

Opvallend is verder dat drie kwart van de bezoekers vrouw is. Mannen maken slechts voor twintig procent deel uit van de gasten. De overige vijf procent is jonger dan achttien jaar. Het aantal kinderen bij Adamas nam in 2016 iets af.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.