’Bakfiets met zeven kinderen veilig’

De kinderen hebben beschermingsfolie om tegen de kou.© Michel van Bergen

Sharon Frijmuth
Spaarndam

Bij het ongeluk op maandagmiddag op de Nieuwe Rijweg in Spaarndam, waarbij een bakfiets met zeven kinderen te water raakte, zijn er door de kinderopvang De Wonderberk geen veiligheidsmaatregelen geschonden.

Volgens de politie heeft de harde wind of een lekke band er waarschijnlijk voor gezorgd dat de bestuurder een bocht miste en met de bakfiets in het water belandde.

De kinderopvang heeft maandag geen veiligheidsmaatregelen overtreden door zeven kinderen te plaatsen in één bakfiets. Het type bakfiets dat is gebruikt, toevallig van het merk Deredding.nl, is namelijk speciaal bedoeld voor het vervoeren van zes tot acht kinderen.

Reddingswerkers waren er snel bij om de kinderen uit het water te halen en ze direct na het ongeval ter controle over te brengen naar verschillende ziekenhuizen in de regio. Niemand raakte uiteindelijk gewond.

Daags na het ongeval stond de telefoon van de antroposofische kinderopvang aan de Rijksstraatweg roodgloeiend met berichten van bezorgde ouders. De Wonderberk wilde niet ingaan op vragen van de krant over het voorval. Een medewerkster wilde alleen laten weten dat zowel de kinderen als de betrokken begeleiders het goed maken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.