Grote brand in Bos en Duinschool Bloemendaal onder controle

foto Michel van Bergen

Internetredactie
Bloemendaal

De uitslaande brand in de Bos en Duinschool aan de Bos en Duinlaan in Bloemendaal die maandagavond rond half zeven werd ontdekt is onder controle. Een deel van het gebouw is inmiddels ingestort.

De brandweer meldde kort na 23 uur dat de brand onder controle is. Het nablussen gaat nog geruime tijd duren. De zegsvrouw vertelt dat het nablussen nog wel enkele uren zal gaan duren. Vooral omdat zich in de gymzaal van de school veel brandbare materialen bevinden.

Over de schade kon de woordvoerder nog niet veel zeggen. "Daarover is later pas meer te vertellen."

Vanwege de hevige rookontwikkeling en om te voorkomen dat het vuur zou overslaan, werden eerder op de avond iets meer dan tien woningen in de omgeving van de school ontruimd. "De eerste bewoners mogen inmiddels weer terug naar hun huizen met de nadrukkelijke afspraak dat ze nog niet in hun tuinen mogen komen", aldus de zegsvrouw. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand trok veel bekijks. De mensen werden door de politie op veilige afstand gehouden. Onder hen zijn ook tientallen leerlingen en een aantal leraren van de school.

De brand brak uit in de Bos en Duinschool. Dat is een van de oudste basisscholen van Nederland. De school werd in 1632 opgericht op een andere plek in Bloemendaal.

Bekijk de fotoserie in het fotoalbum.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.