Brandweer redt poes uit hoge boom in Haarlem

Brandweer redt poes uit hoge boom in Haarlem. Foto: Rowin van Diest

Brandweer redt poes uit hoge boom in Haarlem. Foto: Rowin van Diest

Janneke van Beusekom
Haarlem

De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen voor een poes die al enkele uren hoog in een boom zat. Bezorgde buurtbewoners besloten rond kwart over vier de brandweer te bellen om te vragen of die de poes uit de boom wilde halen.

Nog geen tien minuten later stond de ladderwagen in de Schouwtjeslaan. Een brandweerman ging in het bakje van de ladderwagen omhoog om de poes uit de boom te halen. De poes liet zich echter niet makkelijk pakken. Toen de brandweerman de poes bijna te pakken had, besloot zij om naar het uiterste puntje van de andere kant van de boom te lopen.

De ladderwagen moest hierdoor een paar meter verzet worden om bij de poes te kunnen komen. Toen de brandweerman weer omhoog ging probeerde het beestje nog verder in de boom te klimmen. Maar toen de poes op het uiterste puntje van een tak zat kon ze geen kant meer op. Met de nodige moeite werd ze vervolgens onder luid gejuich van toekijkende kinderen uit de boom gehaald.

Een buurtbewoner nam de poes van de brandweerman aan en zal haar in de loop van de avond naar haar eigen baasje brengen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.