Handtekeningen voor behoud van bus 145 Badhoevedorp

Bart Boele
Badhoevedorp

Marjolein Vermeulen uit Badhoevedorp is een handtekeningenactie begonnen voor het behoud van Connexxion-bus 145.

De eerste 428 handtekeningen voor de rechtstreekse buslijn tussen Badhoevedorp en Hoofddorp waren vrijdagmorgen al binnen. Connexxion wil bus 145 per december schrappen. Reizigers uit Badhoevedorp kunnen dan via Schiphol-Noord naar Hoofddorp. Dat kost een kwartier extra.

,,Deze wijziging is funest voor de Badhoevedorpse scholieren die in Hoofddorp naar school gaan’’, zegt Vermeulen. Anderen gaven dat deze week al aan tijdens een informatiebijeenkomst van Connexxion in Hoofddorp.

De scholieren zitten nu om 7.20 uur in de bus en dan wordt volgens de plannen 7.05 uur. Rector Alle van Steenis van het Kaj Munk en zijn collega Mark Mees van het KSH deden toen al een oproep om dat te voorkomen.

De handtekeningenactie van Vermeulen kan rekenen op bijval van dorpsgenoten. ,,Te belachelijk voor woorden om de 145 te laten verdwijnen’’, zegt Jolanda van der Wal-Polman.

Zij legt uit dat ouderen uit Badhoevedorp straks drie bussen nodig hebben om op de weekmarkt in Hoofddorp te komen, terwijl ze daar nu in twintig minuten met bus 145 zijn.

Claudia Voorn van het Marcanti College in Amsterdam wijst op scholieren die in Amsterdam wonen en in Hoofddorp op school zitten.

,,Hoe moeten die kinderen naar school komen? Ja, met de fiets, dat snap ik, maar elke dag 12 kilometer heen en 12 terug is best veel en zeker in de winter echt een schande als dit gebeurt.’’

Connexxion en de vervoersregio Amsterdam, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio, zeggen ’niet doof te zijn’ voor de geluiden uit Badhoevedorp.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.