Twijfel aan bouwvergunning Bijduinhof

Rechts de muur van de parkeergarage Bijduinhof, daar bovenop komen woningen, links een huis van Vijverpark.© Foto Teun Schermerhorn

Margot Klompmaker
Overveen

Er is opnieuw opwinding over het nieuwbouwwijkje Bijduinhof in Overveen.

Het blijkt dat in de welstandcommissie van oktober vorig jaar wijzigingen van het ontwerp aan de orde zijn geweest. Dat is de gemeenteraad ter ore gekomen, die zich nu afvraagt waarom voor die wijzigingen geen nieuwe bouwvergunning is aangevraagd.

Wethouder Kruijswijk kon afgelopen donderdag in de raad nog geen antwoord geven waarom de bespreking in de welstandscommissie en de aanpassingen niet aan de raad waren gemeld. Ook kon hij nog niets zeggen over de noodzaak om een nieuwe bouwvergunning aan te vragen. Hij beloofde een en ander zo snel mogelijk uit te zoeken.

De welstandscommissie was het overigens niet eens met alle voorgestelde wijzigingen, zoals aanpassingen van dakkapellen en een verhoging van de vloer van de tuinkamer.

Bijduinhof is een inmiddels zeer omstreden bouwplan achter de Bloemendaalseweg. ,,De spanningen lopen op’’, waarschuwde Henk Schell (PvdA) in de raad. Volgens hem raken de verhoudingen tussen kopers, omwonenden en bouwer steeds meer verstoord.

Volgens de buurt wordt het wijkje met negen woningen een meter hoger dan afgesproken. Bovendien wil de ontwikkelaar nog eens 70 centimeter extra de hoogte in, omdat de parkeergarage anders in het grondwater komt.

Volgens de gemeente Bloemendaal en de bouwer gebeurt alles binnen de regels van het bestemmingsplan. De buurt heeft tevergeefs gevraagd om een bouwstop.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.