Vier autokrakers opgepakt in Hoofddorp

Frank van der Molen
HOOFDDORP

Vier jongemannen uit Utrecht zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt in Hoofddorp. Ze hadden ingebroken bij meerdere auto’s.

Een surveillerende agent zag rond 03:00 uur op de Wijkermeerstraat een jongen wegrennen. Al snel bleek dat er bij meerdere auto's een ruit was ingeslagen. Rond een bus lagen verschillende spullen die uit auto’s waren ontvreemd. De politie kon de twee rennende mannen in de directe omgeving oppakken. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bij de inbraken zag de politie ook een kleine personenauto wegrijden. Omdat de reeds aangehouden verdachte vanuit de omgeving Utrecht kwamen, werd voornamelijk in die richting naar de auto uitgekeken. De auto werd uiteindelijk aangetroffen op de Kruisweg toen de bestuurder de N201 opreed. De twee mannen in de auto werden ook aangehouden.

De verdachten (17, 17, 20 en 22 jaar oud) zijn afkomstig uit Utrecht, Maarsbergen, Maarssen en Almere. Ze zijn overgebracht naar het cellencomplex te Haarlem. De politie doet vrijdag verder onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.