Minder overtredingen op bedrijventerrein De Liede

Minder overtredingen op bedrijventerrein De Liede

haarlemmermeer

Op het bedrijventerrein De Liede, vlakbij het Rottepolderplein, daalt het aantal overtredingen. De gezamenlijke aanpak door Belastingdienst, provincie, gemeente Haarlemmermeer, (vreemdelingen)politie, Inspectie SZW en uitkeringsinstantie UWV blijkt succesvol, concluderen deze instanties.

In oktober 2010 is gestart met de gezamenlijke aanpak van dit bedrijventerrein. Sindsdien komen de bedrijven op De Liede hun verplichtingen beter na en worden de regels minder overtreden. De bedrijven geven meer loon en omzet aan, het aantal geregistreerde werknemers is gestegen en de openstaande belastingschuld bij de diverse bedrijven is gedaald.

De provincie heeft ook een milieulogboek opgesteld. Hierin registreren de ondernemers onder meer hun afvalstoffen. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat door autoslopers de afgewerkte olie nu op de juiste wijze wordt gerecycled en dus niet meer in het milieu terecht komt. Twee geconstateerde milieuovertredingen zijn inmiddels opgelost. Verder lopen er nog onderzoeken naar illegale bouwwerken en huisvesting van medewerkers.

De aanpak past binnen de nieuwe manier van werken waarbij verschillende overheidsinstanties gezamenlijk optreden. Deze werkwijze moet ook voor ondernemers effectiever zijn, omdat zij in een keer door alle instanties worden gecontroleerd. Bij de laatste gezamenlijke actie in december 2011 werden geen grote overtredingen meer geconstateerd, maar de aandacht blijft gericht op het bedrijventerrein.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.