iPhone 6 vrijdag ook in Nederland beschikbaar

Sinds maandag 22 september 22.00 uur kamperen de eerste klanten voor de Apple Store. Foto: George van Hassel (L) en zijn vriend Danny Rockx uit Roosendaal zitten voor de Apple Store v.a. maandagavond 22 september 22.00 uur, vrijdagmorgen 0.8.00 uur start de verkoop van de iPhone 6. Foto: Novum/rvz/str.Rein van Zanen

Marco Post
DEN HAAG

De nieuwe iPhone-modellen zijn sinds deze week in Nederland te bestellen in de voorverkoop. Vrijdag liggen ze ook in de winkels. Providers als KPN, Vodafone, Hi en T-Mobile bieden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan als zogeheten pre-order.

Ook bij Apple zelf konden klanten van maandag op dinsdagnacht de iPhone 6 en iPhone 6 Plus al reserveren. De nieuwe toestellen zijn dan vrijdag af te halen bij de Apple Stores in Haarlem, Den Haag en Amsterdam. Ondanks het nachtelijke tijdstip, waren alle reserveringen binnen anderhalf uur vergeven.

Maar liefhebbers kunnen ook terecht bij webwinkels als Belsimpel, Typhone en GSMwijzer. De toestellen worden in de meeste gevallen geleverd vanaf 26 september.

Voor het eerst gaat Vodafone de nieuwe iPhone 6 ’s nachts uitleveren. Honderd consumenten die telefonisch hebben gereserveerd, krijgen in de nacht van 25 op 26 september een aangekondigd nachtelijk bezoek van een Vodafone-koerier. Daarnaast gaan de Vodafone-winkels in Amsterdam, Breda, Groningen en Rotterdam ’s nachts open. Klanten die in een van deze vier winkels een iPhone 6 hebben besteld, kunnen het toestel daar vanaf 00.01 uur ophalen.

„Al sinds de aankondiging van het toestel vragen klanten ons wanneer ze er eentje kunnen bemachtigen. Het is voor het eerst dat Vodafone nog eerder dan Apple zelf de toestellen mag uitleveren. We vinden het belangrijk dat niet alleen onze klanten in de Randstad, maar ook in de rest van het land zo snel mogelijk over de iPhone 6 kunnen beschikken”, aldus Bart Hofker, directeur consumentenmarkt bij Vodafone Nederland.

Apple maakte deze week bekend dat er wereldwijd al 10 miljoen exemplaren zijn verkocht van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. En dat slechts drie dagen na de introductie op 19 september. De nieuwe smartphones zijn inmiddels verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Vrijdag komen daar nog eens ruim twintig landen, waaronder Nederland, bij. Tegen het einde van dit jaar zullen de nieuwe iPhones in meer dan 115 landen verkrijgbaar zijn.

„Ons productieteam was beter voorbereid dan ooit, maar de enorme vraag oversteeg zelfs onze verwachtingen. We doen er alles aan om bestellingen zo snel mogelijk te leveren”, zei topman Tim Cook van Apple.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.