Coffeeshop blijft pijnpunt in Nieuw-Vennep

Richard Walraven
Nieuw-Vennep

Als de gemeente Haarlemmermeer echt geen plannen heeft voor een coffeeshop aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep, waarom dan toch ruimte bieden aan horeca tussen de restaurants Mamma Mia en De Rustende Jager?

Met die uitlating probeerden de raadslieden van bewoners en omwonenden, die vrezen voor een coffeeshop aan de Venneperweg, dinsdag de gemeente Haarlemmermeer uit haar tent te lokken tijdens een spoedzaak bij de Raad van State.,,Waarom er juist op dit stuk Venneperweg voor winkels ondersteunende horeca moet komen is ons een raadsel. Er zitten maar twee winkels en één italiaans restaurant. Dit is gewoon een aanloopstraat voor het centrum van Nieuw-Vennep waarvan er elf zijn en waar hoofdzakelijk woningen staan. Moet er in al die straten dan horeca komen’’, aldus een raadsman van Nieuw-Venneper L. Bakker.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer komen de bezwaren van de omwonenden vooral voort uit een intussen gesneuveld plan om een coffeeshop in het pand Venneperweg 443 te vestigen. ,,Dat plan is van tafel omdat het pand te dicht bij twee jeugdcentra staat. Dat geldt ook voor de andere panden langs de Venneperweg. Maar een absolute garantie dat er never nooit een coffeeshop aan de Venneperweg kan komen valt niet te geven. Dat hangt van een heleboel factoren af, bijvoorbeeld of die jeugdcentra ooit verhuizen’’, aldus de Haarlemmermeerse gemeentewoordvoerster.

Zware horeca

Overigens is het niet de bedoeling dat er zware horeca in de panden aan de Venneperweg komen ,,Hoogstens categorie 1-horeca: Dat zijn ijssalons, snackbars en broodjeszaken, waar winkelend publiek iets kan eten en een niet-alcoholisch drankje kan drinken’’, aldus de gemeentewoordvoerster.

Staatsraad Th. Drupsteen zei nog niet te weten of hij de horecabestemmingen van de panden tussen de twee restaurants zal blokkeren. In ieder geval liggen er nog geen vergunningen bij de gemeente klaar voor het beginnen van een ijssalon of broodjeszaak. Toch vrezen de omwonenden dat met de horecabestemmingen, hoe beperkt ze ook mogen zijn, de deur toch op een kier blijft voor de komst van een coffeeshop in de toekomst.

Uitspraak volgt binnen enkele weken.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.