In Hoofddorp kijken hoe je mensen goed richting baan kunt helpen

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Zorgen dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zo aan werk komen bij een gewoon bedrijf dat iedereen daar blij mee is. Van de nieuwe werknemer en zijn werkgever tot de overheid.

Wie wil weten hoe AM Match dat met die bedrijven voor elkaar wil boksen, is vrijdagmiddag welkom aan de Wijkermeerstraat 36. Daar geeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken en werkgelegenheid het officiële startschot voor de opvolger van de AM Groep en is ook een inspiratiecongres voor ondernemers en managers.

Bedrijven met 25 werknemers of meer moeten banen beschikbaar stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben overheid, werkgevers en werknemers afgesproken in het Sociaal Akkoord van 2013. Gebeurt dat niet, dan kunnen boetes van vijfduizend euro volgen.

In de gemeenten waar AM Match actief is - Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn - gaat het om vele honderden bedrijven. Maar die hebben zich nog niet allemaal voor het congres aangemeld. ,,We zitten tot nu toe op tachtig. Wie er nog bij wil, kan zich tot donderdagmiddag vijf uur aanmelden via www.ammatch.nl/congres’’, meldt algemeen directeur Anton van den Hoed.

Arbeidsritme

Hij maakt iedereen graag duidelijk hoe mooi het kan zijn: mensen die nu thuis zitten met een uitkering, volgen eerst een training van zes weken bij AM Match. Daar leren ze hun mogelijkheden te zien en zichzelf beter te presenteren - wat weer goed is voor hun zelfvertrouwen. Ook wennen ze aan het arbeidsritme, onder meer door bedrijfsstages van een dag.

Ziet AM Match dat kandidaten klaar zijn voor bepaald werk, dan kan ze daar een bedrijf bij helpen zoeken. Voordat iemand daar echt aan de slag gaat, wordt bekeken hoe productief hij of zij is. Is hij duidelijk minder productief als anderen, dan kan AM Match ervoor zorgen dat het loon tot zeventig procent van het minimumloon wordt aangevuld. Daar zijn loonkostensubsidies voor.

In actie

,,De rest wordt hopelijk goedgemaakt als iemand in zijn werk groeit. Ook nadat mensen in dienst zijn getreden, blijven we ze begeleiden. Als werkgevers ergens mee zitten, kunnen we direct in actie komen. We willen iedereen zo veel mogelijk ontzorgen’’, zegt Van den Hoed.

Iedere twee weken begint een nieuwe groep van vijftien mensen. De eerste startte op 15 augustus en kan dus binnenkort aan de slag. Het ziet er naar uit dat in een groot aantal gevallen gaat lukken. ,,Mensen zien het als kans, zijn ongelofelijk gemotiveerd. Ook bedrijven raken enthousiast.’’

Het is volgens hem niet te vergelijken met oude initiatieven waarbij mensen met een bijstandsuitkering zonder enige begeleiding naar werk werden gestuurd en op de tweede werkdag zomaar weer konden afhaken. In de aangesloten gemeenten zijn totaal 3.800 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vallend onder de Participatiewet. AM Match wil daarvan elk jaar minimaal 140 aan een betaalde baan helpen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.