Zes Haarlemse groepen en solisten in Popronde 2017

Mantra doet mee aan de Popronde 2017© Archieffoto United Photos/Remco van der Kruis

Peter Bruyn
Haarlem

Zes Haarlemse popgroepen en solisten zijn geselecteerd voor de Popronde 2017, het nog steeds uitdijende 'reizende popfestival' dat van half september tot eind november meer dan veertig Nederlandse steden aandoet.

Bij de geselecteerden ondermeer zowel de winnaars van de Rob Acda Award van dit jaar als die van 2016: Tony Clifton en Mantra.

Andere Haarlemse muzikanten die dit jaar gaan meedraaien in het Popronde-circus zijn zangeres en songschrijfster Amber Gooma, het elektropopproject Hunter Complex, waarachter Lars Meijer, een van de oprichters van het Narrominded label schuil gaat, en het door The Velvet Underground geïnspireerde rockcollectief Severin Bells. Ook The Irrational Library, de enerverende rock- en poëziestoomtrein waarin dichter Joshua Baumgarten en stadsdominiee Tom de Haan respectievelijk stoker en machinist zijn, doet dit jaar mee met de Popronde.

De zes Haarlemse namen maken deel uit van een pool van een kleine honderdvijftig groepen en solisten die geselecteerd werden uit meer dan duizend aanmeldingen.

In iedere deelnemende stad bepalen horecaondernemers en zaalhouders wie er bij hen in de zaak komt spelen. Dat kan de deelnemende groepen tientallen concerten opleveren. De Haarlemse editie van de Popronde 2017 vindt op zaterdag 7 oktober plaats. Dan mogen er echter volgens de regels geen Haarlemse muzikanten meedoen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.