Automobilist ramt bord Rottepolderplein

Foto Michel van Bergen

Leontien van Engelen
Vijfhuizen

Een automobilist raakte vrijdagochtend zwaar gewond na een eenzijdig verkeersongeval in Vijfhuizen. De man reed in zijn auto op de Drie Merenweg richting Haarlem toen het ter hoogte van het Rotterpolderplein mis ging. Het slachtoffer raakte rond kwart over zeven van de weg, klapte op een vangrail boven het fietserstunneltje en kwam tegen het bord van knooppunt Rotterpolderplein tot stilstand.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om hem te helpen. De brandweer werd ingeschakeld om het slachtoffer uit zijn wagen te bevrijden. Nadat het dak van de auto was verwijderd bleek ook het aanduidingsbord Rotterpolderplein te moeten worden weggehaald om hem uit zijn auto te kunnen halen. De man is ernstig gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

De verkeersongevallen analyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het verkeer ondervond de nodige hinder doordat de Schipholweg werd afgesloten en auto's moesten omrijden.De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval en komt daarom graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van het ongeval. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Vijfhuizen door te bellen met 0900-8844.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.