Heemsteeds D66 trekt opnieuw aan bel over kosten rouwcentrum

Dimitri Walbeek
heemstede

De Heemsteedse raadsfractie van D66 neemt geen genoegen met de manier waarop het college van B en W het schrappen van een nieuw rouwcentrum op de Algemene Begraafplaats heeft afgehandeld.

De plaatselijke politici vinden dat de verantwoordelijk wethouder Christa Kuiper (CDA) wel erg gemakkelijk de gemaakte kosten, 87.000 euro, voor haar rekening heeft genomen.

D66-raadslid Bert van der Linden stelde al eerder vragen over deze gang van zaken. Maar de antwoorden van de wethouder stelden hem niet tevreden. Het draait voornamelijk om de vraag wie moet opdraaien voor de gemaakte kosten, nu het Hoofddorpse bedrijf Dunweg zijn plan voor een nieuw rouw- en uitvaartcentrum heeft ingetrokken. Volgens Dunweg is het door de economische crisis niet meer verantwoord een nieuw rouwcentrum op de begraafplaats aan de Herfstlaan te bouwen.

Het bedrijf heeft zelf in de aanloop ook kosten gemaakt en vindt dat de uitgaven van de gemeente voor rekening van Heemstede zijn. Volgens Kuiper heeft zij geen juridische mogelijkheden om betaling van de 87.000 euro door Dunweg aan de gemeente af te dwingen.

Bert van der Linden is daarvan nog niet overtuigd. In zijn aanvullende vragen wil hij van de wethouder weten waarom zij Dunweg niet om nadere uitleg heeft gevraagd over de gevolgen van de economische crisis voor de bouwplannen, alvorens haar portefeuille te trekken. In een raadsdebat eind vorig jaar bleken meerdere raadsleden te twijfelen aan de betrouwbaarheid van Dunweg.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.