’Leuker dan spelcomputer’

Redactie Leiden en Regio
Rijsenhout

Kinderen uit Rijsenhout vermaken zich donderdagmiddag op het grasveld bij basisschool De Zevensprong.

Op het grasveld achter basisschool De Zevensprong vermaken de jonge kinderen zich prima. Hannelore de Vries is kinderwerker bij Meerwaarde. ,,De activiteiten zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan. Maar natuurlijk is iedereen welkom.’’ Het is de derde keer dat zij, samen met vrijwilligers, een Mega Spetter Instuif organiseert op het veld aan de Pampusstraat.

Medewerking

,,Voor het springkussen zorgt een inwoner uit Rijsenhout, een supermarkt geeft gratis ijsjes aan de kinderen, ouders vragen of ze mogen helpen en elektriciteit krijgen we van de naastgelegen kinderopvang en basisschool’’, somt De Vries op. Door alle medewerking is het mogelijk om de kinderen echt iets moois te bieden.

Op de gratis activiteit komen veel jonge kinderen af. De een laat zich het liefst schminken en houdt daarna een toernooitje achter de sjoeltafel. De ander glijdt meermaals van de tobbedansbaan af.

Tim Biesheuvel (8) en zijn vriend Rick Schippers (9) staan fanatiek tegen elkaar te sjoelen. ,,Eigenlijk is dit veel leuker dan achter mijn spelcomputer te zitten’’, zegt Tim vol overtuiging.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.