Koningsnacht bij Jopenkerk en De Rustende Jager

Het ringsteken met oude tractoren op Koningsdag is inmiddels een traditie in Nieuw-Vennep.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Hoofddorp

Wie niet tot donderdag wil wachten, kan woensdagavond al feestvieren op meerdere plekken in Haarlemmermeer. In de Jopenkerk in Hoofddorp en in alle zalen van horecabedrijf De Rustende Jager in Nieuw-Vennep wordt Koningsnacht gevierd.

De dj’s van House Decoded zorgen, met een saxofonist en trompettist, voor een mix van house en funk in het kerkgebouw aan de Hoofdvaart. Harm Sounds, dat ook optreedt in de Jopenkerk, heeft een gevarieerd repertoire voor jong en oud, van André Hazes tot Kool & the Gang. De kerkdeuren gaan om 21 uur open en het feest duurt tot 3 uur. De dresscode is ’royal’. Tickets kosten in de voorverkoop een tientje.

Bij De Rustende Jager wordt onder de noemer ’Night of the Kings’ woensdagavond en -nacht volop feest gevierd. Koningsnacht duurt hier van 21 tot 2 uur. De Koningin van Nieuw-Vennep, Petra Stroomer en John Stassen, voorzitter van Oranjevereniging Beatrix, nemen de openingsdans voor hun rekening. Tijdens het feest verzorgen verschillende bandjes en dj’s de muziek. De entree is gratis en de dresscode is oranje.

Donderdag om 10 uur opent Koningin Petra Koningsdag officieel in Nieuw-Vennep. Een vrijmarkt en het ringsteken ontbreken natuurlijk niet in het dorpscentrum. Daarnaast zijn vanaf 12 uur bij de horeca aan de Venneperweg live-optredens.

In het centrum van Hoofddorp is het op Koningsdag al vanaf 7 uur volop feest met onder meer een vrijmarkt. Op het Dik Tromplein is een braderie. ’s Middags treden bij De Beurs artiesten op. Ook in winkelcentrum Floriande wordt het volksfeest flink gevierd. Niet alleen met een vrijmarkt, maar ook met optredens van artiesten als Ramon Sandbergen en Mark Fledderman. Ook worden streetdance-demonstraties gegeven. Koningsdag in Floriande duurt van 10 tot 17 uur.

In Vijfhuizen is het DSOV-terrein het epicentrum van Koningsdag. Ook in Lisserbroek is het donderdag feest, vanaf 10 uur. Later op de dag, vanaf 15 uur, kunnen jongeren en volwassen zich vermaken met rodeostier, vrachtwagen trekken, frikandel-eetwedstrijd en eieren gooien.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.