Koningin zijn van Nieuw-Vennep is ’een hele eer’

Alexander Harpoutlian
Nieuw-Vennep

,,Het is een hele eer'', zegt Tea Roubos die dit jaar zichzelf koningin van Nieuw-Vennep mag noemen.

Een week geleden was het weer zover. De jaarlijkse verkiezing van de koningin van Nieuw-Vennep. Na Mien Potman is het de beurt aan Tea Roubos en ze is er zichtbaar blij mee. ,,Het kwam erg onverwacht allemaal. Ik heb me namelijk niet zelf verkiesbaar gesteld, maar ben door de dorpsraad naar voren geschoven'', zegt Roubos met gepaste trots.

Roubos is dankzij haar jarenlange vrijwilligerswerk gekozen als koningin. Ze organiseert mede de avondvierdaagse, en is actief in het begeleiden van stagiairs voor het Herbert Vissers College. Iets wat ze met veel plezier doet. ,,Als die pubers van het vmbo met tegenzin aankomen en met een goed gevoel weer weggaan dan maakt me dat erg blij.’’ Roubos, al jaren lid van de Oranjevereniging Beatrix in Nieuw-Vennep, is een aanhanger van het koninklijk huis. ,,Ik vind het erg goed wat Willem-Alexander en Máxima allemaal doen voor Nederland. Het is belangrijk dat ze laten zien dat ze met het Nederlandse volk begaan zijn.’’ Voor de kersverse majesteit van Nieuw-Vennep staat het oranjegevoel namelijk voor saamhorigheid. ,,Als inwoners van Nieuw-Vennep moeten we er voor uitkijken dat we niet te anoniem worden door alle industrie om ons heen.’’

Ze kijkt uit naar haar taak als koningin. Zo mag ze gelijk aan de slag aankomende week. ,,Ik mag vrijdag 25 april de openingsdans doen tijdens koningsnacht in De Rustende Jager’’, zegt ze blij. Op Koningsdag trakteert ze de bewoners van zorgcentrum Westerkim op een gebakje en opent ze de Koningsmarkt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.