Trotse ouders en jeugdige modellen in Hoofddorp

Als volleerde modellen gingen de kleintjes over de catwalk.© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Paul Lips
Hoofddorp

De 4-jarige Josiah vindt het heerlijk om over de catwalk te paraderen. Als ’Kees de jongen’ loopt hij in zwembadpas over het plankier tot groot vermaak van de toeschouwers. Het Fashion Event in het Hoofddorpse winkelcentrum Vier Meren wordt goed bezocht.

Josiah is één van de kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 8 jaar die mee mogen doen met de ‘Kindermodel for 1 day contest’, waaruit drie kinderen zullen worden gekozen om met de ‘echte’ grote modeshow mee te lopen.

Onder leiding van coach Nadine wordt er eerst flink met de armen en hoofden geschud, om het lichaam even goed los te maken. Vervolgens mogen de kinderen zich een voor een presenteren, middels een wandeling over de catwalk. Ze heten Fay, Anne, Lana, Susannah, Nadine, Lara of Shane, en het ziet er direct al geweldig uit. Wat opvalt is dat sommigen van de kleintjes meteen als een volleerd model paraderen, en als ze aan het einde van het looppodium arriveren een ogenblik zelfverzekerd met een hand in de zij poseren. ,,Jullie zijn natuurlijk allemaal winnaars, maar er worden er straks drie uitgekozen door de jury’’, legt de presentatrice uit. ,,Zo meteen gaan we voor het echtje.’’ Met een naambordje in de hand doen de kinderen nog een rondje catwalk. Dan komt de uitslag van de jury. Ook al zijn het allemaal winnaars en toppertjes, Susannah, Josiah en Anne worden uitgekozen voor de catwalk aan de hand van de professionele modellen van de Pro Image Group.

Wat is daar nu aan de hand? Shane (6 jaar) is verdrietig. Dikke tranen over de wangen. ,,Hij vindt het heel jammer dat hij niet is uitgekozen’’, legt moeder Silvia Langereis uit Nieuw-Vennep uit. Shane’s zusje Susannah (4) is een van de drie die tot winnaars zijn uitgeroepen. Zijn andere zusje Sarah (8) heeft eveneens meegelopen tijdens het eerste catwalkrondje. ,,Ik heb ze opgegeven om hun zelfvertrouwen te stimuleren’’, vertelt moeder Silvia. ,,Sarah hier heeft onlangs twee weken in het ziekenhuis gelegen vanwege een operatie bij haar oor. Ik vind het heel knap van haar dat ze meedoet.’’

Snel naar de verderop gelegen winkel We Fashion, want daar worden de winnaars leuk aangekleed voor de finaleronde. Susannah krijgt een mooi oranje jurkje aan met de kreet ‘Sail Away’ er op. Anne heeft een blauw shirtje met ‘I lost my heart to the blue ocean’. Verkoper Pepijn adviseert een oranje korte broek met blauwwit jasje voor Josiah. Nog even een vleugje make-up en kláár zijn ze.

Daar komen de modellen van de Pro Image Group weer. Ze showen dessins van verschillende kledingzaken. Josiah wandelt trots aan de hand van een mannelijk model mee. Zijn trotse ouders fotograferen en filmen, en zij zijn niet de enigen. Daar gaat ook Anne over de catwalk. Maar waar blijft Susannah nu? ,,Uiteindelijk durfde ze toch niet’’, zegt moeder Silvia.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.