DSS weet zich op te laden

Monne Reitsma
Haarlem

Voetbalmoe of niet; DSS kan voorlopig nog niet met de benen omhoog. Als je dan toch aan de bak moet, kun je het beter maar goed doen. En dus zetten de Haarlemmers donderdag alles op alles met als resultaat een mooie 4-2 overwinning op MSV’19.

De pijp was leeg, werd er gezegd nadat DSS er niet in slaagde om zich via de nacompetitie te handhaven in de derde klasse. Veel spelers hadden zich al neergelegd bij de degradatie naar de vierde klasse, heette het. De door de KNVB uit de hoed getoverde minicompetitie waarin een ticket voor de derde klasse te verdienen valt, werd niet door iedere DSS’er met gejuich ontvangen.

Omgezet

Donderdag bleek dat de knop deze week is omgezet. Wanneer wordt verwacht dat je nog drie keer moet komen opdraven, kun je dat beter doen met het mes tussen de tanden. Lijfsbehoud is al met al ook best een mooi prijsje.

Al leek het er in eerste instantie niet op dat DSS nog drie keer alles uit de kast wilde halen. De eerste helft was niet om aan te gluren. Boerenkoolvoetbal van de bovenste plank. Daarbij leende het zomerse avondje zich ook bepaald niet voor winterse kost.

Hakbal

Toen het publiek zich opmaakte voor de gang naar de kantine, lag de bal op slag van rust ineens in het doel van de bezoekers uit Montfoort. Guido Weltevreden scoorde met een hakbal maar aan zijn geluidsuitdrukking te zien, had hij geen flauw idee wat er was gebeurd. Die treffer schudde DSS na 45 slaapverwekkende minuten wel wakker.

In de tweede helft hadden de Haarlemmers zichtbaar de loomheid uit de benen geklopt. En omdat ook MSV’19, ’de oudste vereniging van Montfoort’ volgens een trots bestuurslid, besloot mee te voetballen ontspon zich een enerverende strijd. Bart Boogaard verlengde een vrije trap met het hoofd (2-0) waarna de bezoekers meteen iets terug deden. Tom van Zoen vergrootte de marge vervolgens opnieuw waarna Raven Huijbrechts de rode kaart kreeg voorgehouden.

Tien man

Maar ook met tien man hoefde DSS niet te vrezen voor de vrije povere bezoekers. De 3-2 leek de spanning terug te brengen. Nadat Frank Greuter twintig minuten voor tijd een strafschop in de bovenhoek joeg, was het wel gedaan. Al dachten de talrijke aanhangers van MSV daar anders over. Ieder overtredinkje was, door Montfoortse ogen bezien, een doodschop.

Zondag wacht DSS een bezoekje aan Forza Almere waarna donderdag de ontmoeting met Sporting Martinus op het programma staat. Het zou zomaar kunnen dat de Haarlemmers dan met een fijn gevoel aan het bier gaan. Hoezo voetbalmoe?

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen