Het boek dat eigenlijk beter nooit geschreven had kunnen worden

Hanneke van den Berg

’Onvoltooid verhaal’, is de titel van Tatiana de Rosnay’s nieuwste roman. Het had beter ’De roman die nooit geschreven had moeten worden’ kunnen heten.

Zo mooi als haar boek ’Haar naam was Sarah’ was, haar grote internationale doorbraak, zo beroerd is dit boek. Op papier valt het wellicht nog wel mee, omdat je dan vrij makkelijk alinea’s over kunt slaan als ze je vervelen, maar bij een luisterboek moet je steeds weer gaan doorspoelen en dat is ontzettend irritant.

De Rosnay bleek dit keer simpelweg niet in staat om regelmatig de rem erop te zetten. Als ze details geeft, doet ze dat zo overvloedig, dat je er gek van wordt. Ook de erotisch bedoelde scènes zijn zo plat en saai, dat je ook daar maar gaat doorspoelen.

Haar boek gaat over een schrijver die zo’n succesvol debuut op de markt brengt, dat hij een publiekslieveling wordt. Hij is dol op de aandacht op Facebook, Twitter en op tv en waant zichzelf een soort God. Maar een tweede boek op poten zetten lukt hem niet. Hij vertrekt naar een luxe resort, waar hij hoopt weer inspiratie te krijgen. Maar dat loopt allemaal anders dan hij dacht.

Tatiana de Rosnay: Onvoltooid verhaal. Voorgelezen door Julika Marijn. Uitg. Rubinstein, €24,95. Ook in papieren versie verschenen bij uitg. Artemis, €19,95.

Eén ster

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.