Buren boos om komst medisch centrum Nieuw-Vennep

Bart Boele
Nieuw-Vennep

De buren vinden het maar vreemd. Het medisch centrum dat aan de Doorbraak in Nieuw-Vennep komt, hoeft niet voor eigen parkeerplaatsen te zorgen.

,,Volgens de regels van de gemeente Haarlemmermeer zouden er 24 parkeerplaatsen moeten komen’’, zegt Jack Hofman, ,,maar ze hoeven er maar twee aan te leggen. Voor de rest is er een contract gesloten met de gemeente over het ’niet-exclusief gebruik’ van openbare parkeerplaatsen in de buurt. Ik heb nog nooit van zo’n contract gehoord en het opgevraagd, maar de gemeente wil het niet geven.’’

Volgens Hofman worden zelfs de verplichte invalidenparkeerplaatsen en een parkeerplaats voor een ambulance niet gerealiseerd.

Hoger

Hofman is als Schoolstraat-bewoner sowieso al niet blij met de bouw van het medisch centrum in de Nieuwe Kom, pal achter zijn woning.

Het mag ook nog eens een meter hoger worden dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. De gemeente maakt gebruik van de mogelijkheid af te wijken van de vastgelegde regels, heeft Hofman te horen gekregen.

Hofman is niet te spreken over deze aanpak van de gemeente Haarlemmermeer. Ook niet over het feit dat zijn brieven niet worden beantwoord. Hij waarschuwt nu alvast voor parkeeroverlast in de buurt.

,,Het personeel en de bezoekers van het medisch centrum gaan zo dichtbij mogelijk parkeren. Dat is ook logisch. Maar met zo’n vreemd contract van de gemeente gaat zo alle beschikbare parkeerruimte bezet worden’’, aldus de Venneper.

De gemeente wil niet reageren op de kritiek van Hofman, omdat er een juridische procedure rond het medisch centrum loopt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.