Geld voor aanschaf van foodtrailer Bio-Express

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Stichting Philia heeft genoeg geld bij elkaar gesprokkeld voor de aanschaf van foodtrailer Bio-Express. Dankzij een crowdfundingsactie en een financiële bijdrage van de gemeente Haarlemmermeer zijn de benodigde euro’s binnen om het karretje aan te schaffen. Met de Bio-Express wil Vincent van Munster gehandicapte talenten de kans geven hun kunnen te tonen op festivals en markten.

De inwoner van Nieuw-Vennep zette Stichting Philia op om mensen met een beperking met elkaar te verbinden. Onder de naam Biosoepi begon hij al een lunchroom in het Vennepse Ontmoetingscentrum, waar zij twee keer per week de lunch op tafel zetten. De gehandicapten bereiden en serveren daar bijvoorbeeld soepen, sappen en broodjes.

Met de Bio-Express kunnen de ’talenten met een beperking’ een volgende stap zetten, is de gedachte van Stichting Philia. Behalve op festivals en markten gaan ze bijvoorbeeld ook op kantoorparken vanuit de foodtrailer dagverse producten verkopen om ’iedereen in Haarlemmermeer een gezonde boost te geven’.

Wie via de website www.nieuwepioniers.nl geld schonk voor de Bio-Express, kan daar ook iets voor terugkrijgen. Zo mag iemand die vijftig euro doneerde met z’n tweeën komen lunchen.

Voor de aanschaf en het inrichten van de Bio-Express was 5.750 euro nodig. Toen de crowdfundingsactie de magische grens van 2.500 euro bereikte, verdubbelde de gemeente dat bedrag.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.