Goede zege voor DSS

Monne Reitsma
Haarlem

DSS heeft een voortreffelijke start gemaakt in de runner-up poule voor behoud van het hoofdklasserschap. Het bezoekende en onthutsend zwakke HCAW kreeg opnieuw klop, nu met 6-0 maar het terugduel in de Bussumse honkbalvallei werd door de overvloedige regenval afgelast. De ontmoeting zal maandag om 19.30 uur worden ingehaald.

Mede door de startbonus van vier punten staat DSS comfortabel op de zesde plaats met een wedstrijd minder gespeeld dan UVV. Hierdoor is in elk geval voorlopig voldoende afstand genomen van de laatste plaats en dus de serie best-of-five promotie/degradatiewedstrijden tegen de kampioen van de overgangsklasse.

Dubbelspel

Mooie cijfers na afloop op het scorebord in Haarlem zag ook coach Lennart Stut: ,,Uitblinker was pitcher Mike Groen met 2-3-3-1 in negen volledige innings en als hij soms even in de problemen kwam, was er een nuttig dubbelspel van onze kant. Aanvallend waren we ook goed op dreef met dertien hits en de enige fout viel pas in de slotfase.”

Stut maakte daarom ook alvast het sommetje dat met twaalf punten het hoofdklasserschap voor 2016 is veilig gesteld en misschien zijn tien punten zelfs al genoeg.

Vertrouwen

Met een complete groep, minus de spelers die deze dagen nog actief zijn op het MLB kamp in Hoofddorp, maakte het Haarlemse gezelschap zaterdag daarom vol vertrouwen de reis naar Bussum.

Het veld bleek bij aankomst onbespeelbaar en na een half uur wachten volgde definitieve afgelasting. Coach Stut reageerde berustend op de nutteloze reis naar het Gooi. ,,Maken we dat ook eens een keertje mee dit seizoen, daar leren we alleen maar van. Bovendien is het voor mijn ’studententeam’ geen probleem om op een maandagavond weer naar Bussum te komen.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen