Opknapbeurt voor Bornholm

Richard Walraven
Hoofddorp

De woningcorporatie heeft het afgelopen jaar grootschalig onderhoud uitgevoerd aan 127 sociale huurwoningen aan de Korsholm, Engelsholm, Skagerrak en Rosenholm.

,,De appartementen en eengezinswoningen uit de jaren tachtig waren de laatste jaren niet meer in trek.

Bij de bouw was veel asbest gebruikt voor de gevels en daken, en dat moest eruit. De golfplaten gevels en daken, gaven het blok een gedateerde uitstraling. Bovendien hadden bewoners rond de woningen geen veilig gevoel, bijvoorbeeld in de portieken. Het was daarom tijd voor een ingreep’’, laat Ymere weten.

In de woningen zijn kozijnen, ramen en deuren vervangen door duurzame en energiezuinige materialen.

Zonnepanelen

Verder werd het asbest verwijderd. Voor de golfplaten zijn dakpannen en nieuwe gevelpanelen in de plaats gekomen. Om de bewoners een groter gevoel van veiligheid te geven zijn de entrees van de poortgebouwen aan de Engelsholm afgesloten en alle onderdoorgangen zijn opgeknapt.

Bewoners van 26 woningen hebben bovendien gebruik gemaakt van de aanbieding om door Meermaker zonnepanelen te laten plaatsen op hun dak.

De gemeente Haarlemmermeer heeft ook een bijdrage geleverd om de leefomgeving te verbeteren in de wijk. Daarvoor is niet alleen de openbare ruimte opgeknapt maar zijn ook ’wijkontsluitingswegen’ verbeterd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.