Valse en foutieve kentekens op auto’s bij verkeerscontrole Haarlem

Politiecontrole op parkeerplaats naast de Veerplas© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Haarlem

De autoriteiten troffen bij een verkeerscontrole in Haarlem vrijdag op zes voertuigen verkeerde of valse kentekenplaten aan. Eigenaren kregen naheffingen opgelegd.

Bij de verkeerscontrole op het parkeerterrein van de Veerplas aan de A. Hofmanweg in Haarlem reden vijf voertuigen onterecht met een buitenlands kenteken.

Een voertuig werd van de weg gehaald met valse kentekenplaten. Deze platen waren volgens een melding van de politie nagenoeg niet van echt te onderscheiden. Nader onderzoek leidde tot de conclusie dat de valse platen al vier jaar op de auto zaten.

Aan de controle werd deelgenomen door verschillende Afdelingen van de politie (motorrijders, verkeersspecialisten, vreemdelingenpolitie), de Sociale Recherche en de Belastingdienst.

In totaal werden 163 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde drieëntwintig bekeuringen op wegens onder meer overbelading, gladde banden, verlopen APK, het niet handsfree bellen en niet dragen van een veiligheidsgordel.

De Sociale Recherche controleerde vier personen, tegen wie een onderzoek zal worden ingesteld. De Belastingdienst liet veertien voertuigen afslepen. Ook werd achterstallig belastinggeld geïnd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.