Kort geding Heemstede tegen PinkRoccade

Sjaak Smakman
Heemstede

De gemeente Heemstede gaat een kort geding aanspannen tegen PinkRoccade over de weigering van het softwarebedrijf om de nieuwste versies van een paar pakketten direct te leveren. In de huidige software zitten fouten die zoveel extra werk vergen dat de gemeente daarvoor extra mensen moet inhuren.

Heemstede en nog ongeveer zestig andere gemeenten liggen sinds een tijdje in de clinch met PinkRoccade. Het bedrijf kondigde vorig jaar een tariefsverhoging aan die Heemstede op ruim een halve ton per jaar komt te staan. Reden is dat het bedrijf nieuwe gemeentelijke softwarepakketten ontwikkelde die ze echter niet makkelijk bleek te kunnen slijten. Bovendien moet daardoor bestaande software langer up-to-date worden gehouden en ook dat kost geld. Heemstede sloot zich met een kleine zestig andere gemeenten aan bij een initiatief van de gemeente Gorinchem om die verhoging juridisch aan te vechten. Die zaak loopt.

Afgelopen maand bracht PinkRoccade nieuwe versies uit van drie pakketten die Heemstede gebruikt, maar leverde die vervolgens niet aan Heemstede. Eén ervan kreeg de gemeente na een sommatie door een gemeentelijke advocaat, van de andere twee liet het bedrijf weten dat die ’gefaseerd’ wordt uitgeleverd aan de 170 gemeenten die de pakketten gebruiken. Tot nu toe kregen alle afnemers die nieuwe versies gewoon allemaal meteen aangeleverd. Heemstede weet nu niet wanneer zij aan de beurt is. Dat accepteert het college niet en gaat een kort geding over aanspannen met als inzet dat alles nu direct wordt geleverd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.