Toneelschuurseizoen vol premières en klassiekers

Frans Lommerse staat aan de vooravond van zijn veertigste seizoen bij de Toneelschuur. Foto United Photos/ Toussaint Kluiters

haarlem

Opnieuw heeft Frans Lommerse komend theaterseizoen voor de Toneelschuur geprogrammeerd. Voor de veertigste keer. Het laatste vóór de aangekondigde bezuinigingen in de culturele sector.

Lommerse: ,,De effecten daarvan zullen we in het seizoen 2012-2013 zeker gaan merken. Dat wordt een heel raar seizoen – ook al omdat het nieuwe Kunstenplan op 1 januari 2013 ingaat. Nu merken we het nog niet echt. Zoals altijd heeft Lommerse niet het hele seizoen volgeboekt. Hij werkt zo flexibel mogelijk. ,,Nieuw is dat binnenkort een brochure verschijnt met alles wat nu bekend is, wij noemen dat de light versie. Een eerste indruk van het aanbod. Belangstellenden kunnen al kaarten bestellen.’’Er zijn volgend seizoen zo’n 25 tot 30 premières te verwachten en ook de grote klassieke verhalen worden weer verteld.Lommerse ziet een groeiend publiek voor dans en heeft dan ook een flink aantal dansvoorstellingen geboekt, van onder anderen Conny Janssen Danst, LeineRoebana, Dansgroep Amsterdam, Danceworks Rotterdam, maar ook wordt er jong en nieuw talent geïntroduceerd.,,Al het belangrijke komt in Haarlem langs’’, zegt Lommerse over kindervoorstellingen..

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.